Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημοτικής Συμβούλου κα. Δαρζέντα-Κουτρούλια Αλεξάνδρα στην Δημοτική Κοινότητα Οίας – Θηρασιάς.

Καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΤΩΡΑ! με μεγάλη χαρά την Αλεξάνδρα, και παραθέτουμε αυτούσιο το προσωπικό σημείωμα εκλογών της. Η παρουσία σου μας τιμά Αλεξάνδρα μου! Καλωσόρισες!

Φίλες & Φίλοι

Για ακόμη μία φορά ΤΩΡΑ ξανά μπροστά αλλά από διαφορετικό μετερίζι.

Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στην ιστορία αυτού του τόπου και παραμερίζοντας χρώματα και παρωπίδες, αλλά χωρίς να αποποιούμαι ιδεολογικών πολιτικών ριζών, επιβεβαιώνω την σύμπλευσή μου με τον Μανόλη Ορφανό έχοντας κοινό στόχο την προσπάθεια να ξαναγκαλιάσουν οι πολίτες της Σαντορίνης & της Θηρασιάς τα νησιά τους. Τον Μανόλη που γνωρίζω τουλάχιστον 20 χρόνια, έναν άνθρωπο εργατικό, ευθύ, ειλικρινή, συνεπή, με όραμα και ηθικές αξίες.

Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την επανειλημμένη πρόταση του, κάνοντας μου την τιμή ζητώντας την υποψηφιότητα μου. Όλοι προσπαθούμε να εκφράσουμε την αγωνία, την ελπίδα μας αλλά και να δουλέψουμε ΤΩΡΑ όλοι μαζί για το μέλλον όλων μας. Το ζοφερό χθες το αφήνουμε στο παρελθόν. Είναι η ώρα που η  Σαντορίνη έχει ανάγκη από τον καθένα από εμάς να συμμετάσχει και να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί. Απελθόντες και επερχόμενοι πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αφήσουν τα λάθη και τις διαφωνίες στο παρελθόν. Η Σαντορίνη & η Θηρασιά, οι πολίτες τους, δεν μπορούν να περιμένουν. Κάποιοι από εσάς μπορεί να με έχετε ακούσει να μιλάω για το τρίπτυχο Άνθρωπος – Πολιτισμός – Τουρισμός. Είναι αυτό στο οποίο πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα και τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι δεν φοβάμαι, ούτε ντρέπομαι να σηκώσω τα μανίκια, να δουλέψω, να υποστηρίξω το δίκαιο ή να διαφωνήσω, να βρεθώ αντιμέτωπη με το λάθος και να διεκδικήσω μία καλύτερη ποιότητα ζωής, πιστεύοντας στη συλλογική προσπάθεια, με θάρρος και επιμονή. Είναι ευθύνη και υποχρέωση του καθένα μας να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για τα νησιά μας, τη Θηρασιά και τη Σαντορίνη.

Συνήθως είμαι στις πίσω γραμμές και προσπαθώ να συνεισφέρω όταν μου ζητείται. Αλλά τώρα χρειάζεται να βγω ξανά μπροστά. ‘Έχοντας πλήρη συνείδηση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, θέλω να προσφέρω στη δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης, αναδιοργάνωσης και αποκατάστασης της εικόνας των νησιών μας. Κάποιοι ίσως να ζουν σε εικονική πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από το όμορφο και ονειρικό. Για να έχουμε απαιτήσεις πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά. Δεν αρκεί η στείρα κριτική και η απλή διαπίστωση προβλημάτων ή τί δεν έγινε σωστά αλλά πρέπει να προτείνονται λύσεις και να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

Ο τόπος μάς έχει ανάγκη. Αυτός ο τόπος ξεχωρίζει από μόνος του και σε κάνει να αισθάνεσαι και εσύ ξεχωριστός. Αλλά τούτος ο τόπος είναι αυστηρός και έχει πολλές απαιτήσεις από τον κάθε ένα από εμάς γιατί σου δανείζεται για να τον χρησιμοποιήσεις και να προσφέρεις.

Για όσους δεν με γνωρίζουν. Γεννήθηκα τον Ιούνη του 1969 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η οικογένειά μου κατάγεται από τη Θεσσαλία. Η αγάπη μου για την εκπαίδευση με ώθησαν στην μελέτη της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας με παράλληλη ενασχόληση ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών αλλά και στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων.

Εργαζόμουν από το 1988 έως και το 1995 στην Αθήνα και ειδικότερα από το 1990 έως το 1993 υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας (executive assistant) και συντονισμού αναπτύξεως Δημοσίων σχέσεων της Γενικής Διεύθυνσης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μελών  πολυεθνικής τουριστικής και ξενοδοχειακής αλυσίδας.  Αργότερα, από το 1993 έως το 1995, εργάστηκα σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, ως επίσης υπεύθυνη οργάνωσης γραμματείας & σύνταξης μελετών για συμμετοχή σε  προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαγωνισμούς Δημοσίων & Κρατικών φορέων.

Από το 1995 ζω στην Οία της Σαντορίνης, όπου γνώρισα το σύζυγό μου, Μανώλη Δαρζέντα και έως σήμερα, μαζί επιχειρούμε στους τομείς της φιλοξενίας και της εστίασης εντός και εκτός του νησιού. Έχω αναλάβει  τα κομμάτια της Διευθύνσεως Πωλήσεων, Δημοσίων Σχέσεων  & Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Διετέλεσα

  • τ. Αντιπρόεδρος στην Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας
  • τ. Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Οίας
  • Μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Άρωμα Αιγαίου»
  • Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας Θήρας
  • Στον πολιτικό χώρο που ανήκω ήμουν αναπληρώτρια Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής με έναν από τους κύριους στόχους την ανάδειξη της ανάγκης άμεσης υποστήριξης της νησιωτικότητας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των νησιωτών μας.

Θέτω υποψηφιότητα για πρώτη φορά ως Δημοτική Σύμβουλος καθώς παλαιότερα ήμουν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος (2006) και υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων (2019).

Θεωρώ ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι οι πολίτες των νησιών μας να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε ένα τόπο που τους αξίζει, χωρίς εκπτώσεις και στενόμυαλες παλαιολιθικές πολιτικές. Η ποιότητα ζωής τους πρέπει να είναι αυτή που θα επιτρέπει στα παιδιά μας να ελπίζουν. Εάν θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που βρισκόμαστε στα νησιά μας τότε σίγουρα, έχοντας το αίσθημα της φιλοξενίας μέσα από τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει μπορούμε να προσφέρουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να ζήσουν εμπειρίες μοναδικές. Κανείς δεν πρέπει να καπηλεύεται και να οικειοποιείται έναν τόπο μόνο για προσωπικό όφελος και να θυσιάζει το κοινό καλό. Ο πολίτης πρέπει να μπορεί να εμπιστευτεί τον άνθρωπο που θέλει να βάλει πλάτη, να ασχοληθεί με τα κοινά – όχι να πολιτευθεί – να θυσιάσει χρόνο, οικογένεια, επαγγελματικές φιλοδοξίες, γιατί αγαπάει τον τόπο του και τους συμπολίτες του. Ο πολίτης θέλει να δώσεις λύσεις στα θέματα που τον απασχολούν και έχουν σχέση με την Ασφάλεια – την Υγεία – την Παιδεία – τον Πολιτισμό στον τόπο που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του. Σίγουρα υπάρχει κεντρική διοίκηση και γραμμές αλλά πρέπει εμείς να διεκδικούμε και να απαιτούμε για να απολαμβάνουμε.

 

Είναι η ώρα που πρέπει να προσέξουμε όλες τις επιλογές μας, για να έχουμε μέλλον!

 

Αλεξάνδρα ΔΑΡΖΕΝΤΑ-ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑ

 

 

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Επιστροφή στους Υποψηφίους

Επιστροφή

Υποψήφιοι Οίας - Θηρασίας