Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημοτικής Συμβούλου κα. Κοτταρίδου Μαρίας στην Δημοτική Ενότητα Θήρας.

Παραθέτουμε αυτούσιο, το αυτοβιογραφικό σημείωμα του νέου μέλους της οικογένειας του ΤΩΡΑ! Καλωσήρθες Μαρία μου!

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Στη σχολική μου ζωή, φοίτησα σε Δημόσιες Εκπαιδευτικές Βαθμίδες. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ήταν μονόδρομος στο μυαλό μου, τόσο για την ποιότητα των σπουδών όσο και για την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Σπούδασα στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ.

Ωστόσο, για πολλά χρόνια  απασχολήθηκα στον Ιδιωτικό Τομέα, σε Εταιρεία Λιανικής Τροφίμων, όπου και ανέπτυξα τις οργανωτικές και διοικητικές μου δεξιότητες.

Η εκπαίδευση και τα παιδιά, όμως, ήταν πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μου. Γι’ αυτό και άδραξα την ευκαιρία, όταν προκυρήχθηκε γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Κατακτώντας τον δύσκολο αυτόν στόχο, επέλεξα να προσφέρω με τις γνώσεις και το πάθος μου για την εκπαίδευση στην Ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας.

Η τεχνολογική επανάσταση και μεταρρύθμιση με ώθησαν να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, από όπου απέκτησα Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Ηλεκτρονική Μάθηση.

Οι νέες τεχνολογίες που εφάρμοσα στα νηπιαγωγεία όπου υπηρέτησα, απέδειξαν ότι μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην απόκτηση καινοτόμων συμπεριφορών και να προετοιμάσουν καλύτερα τα παιδιά μας για ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις.

Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση, συμμετείχα σε προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας και επιλέχθηκα ως εκπαιδευτικός υψηλών προσόντων να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Επιμορφωτών, για την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σήμερα, ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια, εκπαιδεύω συναδέλφους μου, προωθώντας αποτελεσματικά τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Ταυτοχρόνως, τα 4 χρόνια που υπηρετώ στα νηπιαγωγεία της Σαντορίνης, έχουμε συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογίες, βελτιώνοντας τις δεξιότητες των παιδιών μας, και αποσπώντας σε όλους αυτούς τους διαγωνισμούς τα πρώτα βραβεία.

Πιστεύω στον Θεό αλλα και στη μοίρα.

Και ήταν η καλή μου τύχη που με έφερε εδώ, στη Σαντορίνη!

Ως εκπαιδευτικός με την οργανική μου θέση στο Εμπορείο και στη συνέχεια στο Μεγαλοχώρι, το νησί έγινε ο δικός μου τόπος.

Τόπος αγαπημένος…

όπου αναπτύσσω διαρκώς κοινωνική διάδραση με τους κατοίκους, εμπιστεύομαι την οικογένειά μου και το μεγάλωμα του γιου μου, αγωνίζομαι με πάθος, καθημερινά, μέσα στις αίθουσες, να διδάξω τα παιδιά μας, στα πρώτα τους βήματα, την αγάπη και την αξία της μάθησης.

Τόπος που με εμπνέει να εξελίσσομαι επαγγελματικά, προσωπικά, κοινωνικά, μα πάνω από όλα ως άνθρωπος συνολικά, για να προσφέρω αντίστοιχα πιο ουσιαστικά, πιο ποιοτικά στην κοινωνία του νησιού μας.

Η προσήλωσή μου δε, στην ανάπτυξη του ιδεώδους του εθελοντισμού, με ώθησε να αποδεχθώ την πρόσκληση του ΔΑΠΠΟΣ να συμμετάσχω στο συντονισμό των καλοκαιρινών προγραμμάτων του 2023.»

 

Ορφανός Μανόλης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Επιστροφή στους Υποψηφίους

Επιστροφή

Υποψήφιοι Θήρας