Αποχαιρετιστήρια ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων

Σεβασμιότατε,

Αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένος, που είμαι υποχρεωμένος να αναπολήσω το παρελθόν και να ξαναζήσω τις όμορφες ημέρες που μας χαρίσατε ως ποιμενάρχης της μητροπόλεως μας.

Είχαμε τη χαρά, να σας έχουμε κοντά μας πάντοτε με καλή διάθεση και καλοσύνη σε όλες μας τις εκδηλώσεις για σχεδόν μια εικοσαετία.

Είχα την τιμή να συνεργασθώ μαζί σας ως  μέλος του Δ.Σ του εκκλησιαστικού παιδικού σταθμού «ΓΛΥΚΟΓΑΛΟΥΣΣΑ», για 7 συναπτά έτη,  και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να σας γνωρίσω και σαν άνθρωπο και να ανακαλύψω πάρα πολλά από τα προτερήματά σας.

Έχετε την ικανότητα να ανακαλύπτετε τα καλά των ανθρώπων και να τα προβάλετε με σκοπό να ξεχαστούν ότι τυχόν ελαττώματα έχουν.

Η ηρεμία σας, η καλοσύνη, η αγάπη και ο καλός σας λόγος είναι τα όπλα με τα οποία αφοπλίζετε τον καθένα μας και γαληνεύει με την παρουσία σας.

Αυτή σας η συνεργασία μου δίδαξε πάρα πολλά  που τα έχω ως εφόδια στη ζωή μου.

Εργασθήκατε με ζήλο για το καλό του τόπου μας κάνοντας έργο που θα μείνει για πάντα στην ιστορία αυτής της Ιεράς Μητροπόλεως αυτών των νησιών που τόσο αγαπήσατε και τόσο πιστά υπηρετήσατε.

Με μεγάλη επίγνωση και υπευθυνότητα γνωρίζατε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας από τη θέση που κατείχατε.

Γνωρίζατε μέχρι πότε θα μπορείτε να ανταποκρίνεστε  σε αυτό το λειτούργημα γι’ αυτό και τώρα σταματήσατε με μεγάλη αξιοπρέπεια κάτι που μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους που επί τόσα χρόνια είχαμε την αγάπη σας.

Μια αγάπη που είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να την έχουμε γιατί τη μοιράζετε απλόχερα σε όλους μας.

Ευχόμαστε να σας χαρίσει ο Παντοδύναμος υγεία και πολλά ακόμα έτη να συνεχίσετε να προσεύχεστε για όλους εμάς που με τόση αγάπη μας υπηρετήσατε.

 

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής της Παράταξης «Τώρα για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Δημοτικός Σύμβουλος

 

By Published On: September 6, 2021Categories: Blog