ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΟΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

«Η Σαντορίνη είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού και θα την διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο. Ο συνδυασμός μας θα προωθήσει την συνεργασία και με απόλυτο σεβασμό των θέσεων και των προτάσεων των επαγγελματικών  παραγόντων.»
Αυτή τη διαβεβαίωση παρείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός προς τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών καταλυμάτων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Καμαρίου.
Σε μια διεξοδική συζήτηση που έγινε τα μέλη του Συμβουλίου περιέγραψαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού και που δημιουργούν ένα δυσλειτουργικό περιβάλλον. 
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με:
 Την επιτακτική ανάγκη προσάμμωσης  της παραλίας.
 Την δημιουργία χωρών στάθμευσης,
 Την επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος,
 Το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών,
 Την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου,
 Την καταγραφή της περιουσίας του Δήμου για την αξιοποίηση και
εκμετάλλευση της.
Ο κ. Ορφανός όχι μόνον συμφώνησε ότι είναι προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα αλλά ανέλυσε και τις προτάσεις του Συνδυασμού του που προσφέρουν εφαρμόσιμες και άμεσες λύσεις.
Η συνεργασία μαζί σας είναι δεδομένη και αποτελεί δέσμευση για μένα. Το Καμάρι είναι τουριστική περιοχή και πρέπει να παραμείνει Τουριστική περιοχή.
Το μοντέλο διαχείρισης της Σαντορίνης όπως είναι σήμερα απέτυχε.
Η θέση μου και το όραμα μου είναι η Δημοτική Αρχή να λειτουργήσει σαν μια ιδιωτική επιχείρηση με απόλυτα κοινωνικά κριτήρια.

By Published On: April 22, 2019Categories: Blog

Σχετικά Άρθρα