«ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ» ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ!

Τον Αύγουστο λήγει η σύμβαση αποκομιδής – Ανυπαρξία σχεδίου για την επόμενη μέρα

Μαν. Ορφανός : Να ενημερώσει άμεσα η Δημοτική Αρχή τους πολίτες

Δυσοίωνες και εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι προοπτικές που αφορούν την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

 

Η Σαντορίνη κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια για άλλη μια φορά και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου καθώς η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία πρόκειται να ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου, χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει μεριμνήσει ακόμα για την επόμενη μέρα.

 

Οι διαπιστώσεις αυτές προέκυψαν μετά από συνάντηση που είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας Μανόλης Ορφανός με τον εκπρόσωπο έργων κ.Νίκο Πετράκη της εταιρίας HELESI, που έχει αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

Ο κ. Πετράκης ενημέρωσε τον κ. Ορφανό ότι η εταιρία θα ολοκληρώσει το έργο της στις 16 Αυγούστου και ΔΕΝ θα κάνει χρήση της option (προαίρεση) για παράταση του έργου της για δυο χρόνια. «Έχουμε ενημερώσει», πρόσθεσε, «τη Δημοτική Αρχή πως με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες η εταιρία δεν θα συνεχίσει την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί πολλαπλάσιο όγκο από όσο είχε προϋπολογιστεί. Θα μπορούσαμε να παρατείνουμε την σύμβαση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προκειμένου να μην δημιουργηθούν περεταίρω προβλήματα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, αρκεί να υπάρξουν ορισμένες εγγυήσεις».

 

Ο κ. Ορφανός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού εκ μέρους της Τοπικής Αρχής για την επόμενη μέρα.

«Δεν είναι δυνατόν», είπε ο κ. Ορφανός, «να μην έχει προκηρυχθεί ακόμα νέος διαγωνισμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων και να μην υπάρχει πρόβλεψη για το πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Με οποιοδήποτε κόστος και με κάθε τρόπο θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Η Σαντορίνη και η Θηρασιά απαιτείται και επιβάλλεται να παραμείνουν καθαρές».

 

Μετά την ενημέρωση αυτή στο μείζον θέμα τον απορριμμάτων ο κ. Ορφανός δήλωσε: «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει άμεσα τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τους κατοίκους για τις όποιες ενέργειες της σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα .

Η Σαντορίνη δεν αντέχει να βρεθεί ξανά μπροστά σε καταστάσεις που διέσυραν διεθνώς το νησί, οδήγησαν σε απόγνωση τους επαγγελματίες και επιβάρυναν την καθημερινότητα των κατοίκων»

.

 

 

 

 

By Published On: February 12, 2019Categories: Blog

Σχετικά Άρθρα