ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΟΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΡΑΣ

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του νησιού, που βλέπουν τα προβλήματα τους να συσσωρεύονται, την καθημερινότητα τους να επιβαρύνεται και να δυσχεραίνεται η διαβίωση τους. Τις θλιβερές αυτές διαπιστώσεις γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας κ. Γεράσιμος Κανακάρης στον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Θήρας Μανόλη Ορφανό στη συνάντηση που πραγματοποίησαν.

Η πρωτεύουσα του νησιού που είναι η βιτρίνα και το «διαμάντι» της Σαντορίνης έχει μείνει στάσιμη σε έργα αλλά και σε υποδομές.

Ο κ. Κανακάρης σημείωσε ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν έργα και πρωτοβουλίες που θα ανακούφιζαν την καθημερινότητα των κατοίκων και υπάρχουν προτάσεις που έχουν κοινοποιήσει στη Δημοτική Αρχή.

Μείζον θέμα για την πόλη των Φηρών είναι το κυκλοφοριακό που χρόνο με τον χρόνο το πρόβλημα γίνεται και πιο έντονο. Μάλιστα ο κ. Κανακάρης ανέφερε ότι υπάρχει λύση για να εκτονωθεί  η κατάσταση με την σύνδεση του δρόμου από τον Καρτεράδο πριν από το γήπεδο του Πανθηραϊκού με τον περιφερειακό.

Αναφέρθηκε ακόμη και στο δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που επιβαρύνει την πρωτεύουσα. Η έλλειψη Δημοτικών πάρκινγκ που προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις στην καθημερινότητα και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χιλιάδες επισκέπτες. Θα πρέπει είπε ο κ. Κανακάρης άμεσα να προβλεφθεί η κατασκευή πάρκινγκ.

Ο κ. Ορφανός συμφώνησε απόλυτα με τις διαπιστώσεις αυτές και την αναγκαιότητα αμέσων λύσεων και πληροφόρησε τον συνομιλητή του ότι υπάρχει στο πρόγραμμα της Δημοτικής του παράταξης η προτεραιότητα για την κατασκευή δυο πάρκινγκ. Άλλωστε και ο υποψήφιος Δήμαρχος βιώνει και ο ίδιος ως πολίτης  καθημερινά το πρόβλημα.

Ο κ. Κανακάρης αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα στο Κοντοχώρι. Έθεσε ακόμη και το ζήτημα της κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου με τα βοηθητικά κτίρια που θα βοηθούσε στην αναβάθμιση της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Κοινότητα της πρωτεύουσας του νησιού είναι η μοναδική που δεν έχει ούτε στέγη αλλά ούτε και έναν υπάλληλο!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος συμφώνησε απόλυτα με τα όσα εξέθεσε ο συνομιλητής του προσθέτοντας μάλιστα ότι είναι προβλήματα στα οποία θα μπορούσαν να δοθούν άμεσα λύσεις.« Είναι αδιανόητο να μην έχει δοθεί άμεση προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας του νησιού. Αυτή η αντιμετώπιση δεν αξίζει ούτε στον τόπο αλλά ούτε και στους κατοίκους του

By Published On: March 4, 2019Categories: Blog

Σχετικά Άρθρα