ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΟΛΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΗΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία Δημοτική Αρχή δεν απέδωσε και δεν αντιμετώπισε την πρωτεύουσα  του νησιού αυτό που πραγματικά είναι :

Μια μοναδική πόλη και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρο τον  κόσμο!
Αυτό ήταν το κοινό συμπέρασμα της συνάντησης που είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός με το νεοσύστατο Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας.
Η αδιαφορία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής είναι περισσότερο από εμφανής στην καθημερινότητα των κατοίκων. Μια κατάσταση ετών που συσσωρεύει προβλήματα , με μηδενική πρόθεση λόγων και  έργων.
Αντίθετα η απραξία και η αδιαφορία συσσώρευσε τα προβλήματα που βιώνουν χειμώνα-καλοκαίρι οι κάτοικοι. 
Η έλλειψη καθαριότητας, η ανυπαρξία πεζοδρομίων, η εγκαταλελειμμένη πλατεία, η έλλειψη πάρκινγκ , η παντελής αδιαφορία για το κυκλοφοριακό είναι προβλήματα για τα  οποία δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση τους.

Οι κάτοικοι των Φηρών διαπιστώνουν ότι ζουν σε μια Πρωτεύουσα που έπαψε να είναι Πρωτεύουσα!
Ο προβληματισμός των συνομιλητών ήταν ακόμη και για το γεγονός ότι δεν γίνονται  έργα για τα οποία υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιηθούν ! Και αυτό μόνον ως απαξίωση και αδιαφορία μπορεί να εκληφθεί από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή των τελευταίων ετών.
Οι κάτοικοι δεν ζητούν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που επιβάλλετε και δικαιούνται να έχουν. Σεβασμό και διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους .
Ο κ. Ορφανός εξέφρασε και εκείνος τον προβληματισμό του για την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι. 
«Βιώνουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις που  μας αναγκάζουν να ζούμε με υποδομές περασμένων δεκαετιών. Αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί! Η πρωτεύουσα επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί και να αποκτήσει την αίγλη και την φροντίδα που της αξίζει.»
Διαβεβαίωσε ακόμη τα μέλη του Συλλόγου ότι θα σταθεί αρωγός στο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο τους.
 

By Published On: March 28, 2019Categories: Blog, Media